БЕЗКОШТОВНІ ДОБРИВА ДЛЯ АГРАРІЇВ

📢12 тисяч невеликих фермерів, у тому числі аграрії Одещини, безоплатно отримають мінеральні добрива за програмою USAID AGRO у межах ініціативи AGRI-Україна.

На осінню посівну за проєктом спрямовано 12 тис. тонн добрив, загальна вартість яких складає $5 млн, а площа, яка буде опрацьована, досягає майже 200 тис. гектар.

Кошти на закупівлю важливих для посівної компонентів надало міністерство закордонних справ Республіки Корея. Кожен учасник програми отримує 1 тонну нітроамофоски (NPK 16:16:16/15:15:15) для основного та припосівного внесення.

🔱Надання мінеральних добрив для агровиробників є частиною масштабніших заходів Програми USAID АГРО у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна.

📍У 2022 році USAID започаткував Ініціативу у відповідь на загальносвітову продовольчу кризу, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної росією війни. Навесні 2023 року понад 8200 українських агровиробників вже отримали від USAID понад 6300 тонн добрив, а також насіння для посіву понад 48,300 гектарів соняшника та 15,000 гектарів кукурудзи.

💬Алла СТОЯНОВА директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА акцентує, що “програми допомоги сприяють зміцненню усього аграрного сектору та допомагають зберегти його потенціал як одного з головних рушіїв зростання української економіки. Реєстрація малих фермерських господарств в Державному аграрному реєстрі (ДАР) дала змогу отримати безкоштовні насіння. Тепер вони зможуть брати участь і в інших програмах підтримки”.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!