ОДЕЩИНА: ЗРОШЕННЯ В ДІЇ

📍01 червня у м Кілія відбулась комплексна нарада щодо впровадження реформи галузі меліорації. У робочої зустрічі взяли участь перший заступ­ник голови Держрибагентства Тарас Кот, Андрій Мишкін директор Де­партаменту розвитку меліора­тивної інфраструктури, Яна Коробко начальник управ­ління розвитку Департаменту аграрної політики, продоволь­ства та земельних відносин Одеської ОДА, начальники управлінь водного господарства.

💬Відкриваючи зустріч Алла СТОЯНОВА директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА зазначила, що “Одеська область сьогодні є лідером з впровадження реформи – створено 11 ОВК. Це найкращі показники по всій країні. Необхідно враховувати, що поновлення меліоративних систем йде першим номером серед загальнонаціональних проєктів Плану відновлення України за напрямом «Нова аграрна політика. Свого часу в Одеській області було збудовано приблизно 60 зрошувальних систем, які обслуговували майже 250 тисяч гектарів сільгоспугідь. Особливої уваги вимагають державні мережі, такі як Дунай-Дністровська зрошувальна система (49,7 тис. га) – це складний технологічний комплекс, що включає 16 водоймищ обсягом 60 мільйонів кубометрів, 274 насосні станції й кілька тисяч інших гідротехнічних споруд. Зрошувані землі Одещини, а це 226,8 тис. га, займають приблизно 11% сільгоспугідь області й забезпечують виробництво понад 40% кормів, 80% овочів, 100% рису й більш як 20% зернових культур від усієї отриманої валової сільгосппродукції нашого регіону. Нашою командою розроблено Дорожню карту втілення реформи меліорації на Одещині. Сьогоднішня нарада символічно проходить напередодні Дня працівників водного господарства України. Хочу привітати кожного з Вас зі святом. Вода є основою життя людини. А водне господарство – важливою складовою економіки країни. Раціональне використання одного з найдорожчих природних багатств людства – води, її збереження для нинішніх та прийдешніх поколінь – першочергове завдання фахівців галузі” – зазначила Алла Стоянова.

💬Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня вітаючи колектив працівників управлінь водного господарства з долученням до команди аграріїв, наголосив на важливості об’єднання зусиль для забезпечення ефективного використання меліорованих земель. Також побажав працівникам і надалі гідно виконувати свої функції, професійно розвиватись та працювати на благо нашої країни.

💬Т.в.о. Голови Держрибагентства Ігор Клименок вітаючи колектив з прийдешнім святом зазначив: “Ваша робота надважлива, адже ви забезпечуєте життєдайною вологою наші сільгоспугіддя, що гарантує стабільність гарантованих врожаїв. Сьогодні об’єднані рибна і меліоративна спільноти стали удвічі потужнішими та дієздатними. Цей новий етап розвитку, який уже змінює нашу країну! Ви і є головною рушійною силою водного господарства країни”.

💬Перший заступник Голови Держрибагентства Тарас Кот наголосив, що безпосередня імплементація реформи меліорації земель в Україні, яка фактично розпочалась з вересня минулого року, наразі перебуває в активній стадії розвитку. Водночас подякував колективу за принципову позицію, особистий вклад кожного працівника у практичні кроки реформи та за їх розуміння необхідності змін у меліоративній сфері.

🔱Кращих працівників управлінь було відзначено відзнаками.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!