В УКРАЇНІ ВПЕРШЕ ПРОМИСЛОВЕ РИБАЛЬСТВО ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ ЧЕРЕЗ АУКЦІОНИ

🔘Вже 93 оголошення про проведення аукціонів з продажу права на укладення договорів на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах шляхом електронних торгів опубліковано у державній системі Prozorro.Продажі.

✔Рибалки Одещини можуть позмагатися за промислове рибальство на водосховищах області.

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА звертає увагу, що для участі необхідно зареєструвати електронний кабінет на електронному майданчику, який акредитований у системі Prozorro.Продажі.

Далі – обрати лот, який містить:

• інформацію про обсяги лімітованих і прогнозованих видів водних біоресурсів;

• ліміти спецвикористання;

• прогнози допустимого вилову та знаряддя лову.

Потім сплатити розміри реєстраційних та гарантійних внесків і подати свою закриту цінову пропозицію на участь в аукціоні.

Аукціон починається автоматично в день та час, які визначені в оголошені в системі та полягає у здійсненні повторювального процесу підвищення цін у три раунди в інтерактивному режимі реального часу. Переможцем вважається учасник, який надасть найвищу цінову пропозицію за лот.

До договору внесли види водних біоресурсів, на які користувач отримає право на спеціальне використання до кінця поточного року. Це лящ, судак, плітка, короп, щука, сом, плоскирка, синець, чехоня, головень, білизна, окунь, лин, краснопірка, клепець, рибець та йорж звичайний, сонячний окунь та раки. Рослиноїдні риби, тюлька, верховодка та карась сріблястий – не лімітується.

До участі допускатимуться заявники:

• до яких не були застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні санкції відповідно до Закону України “Про санкції”;

• у яких відсутня заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

• відсутнє право на спецвикористання більш як 20% водних біоресурсів від установленого обсягу лімітів у відповідному рибогосподарському водному об’єкті;

• які не перебувають у процесі банкрутства або припинення.

📜Такі аукціони проводять вперше. Це експериментальний проєкт Кабміну. Він направлений на те, щоб рибна галузь стала більш прозорою та конкурентоспроможною в частині промислового рибальства.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!