ДЕБЛОКАДА ПОРТІВ – ГОЛОВНЕ ПИТАННЯ

❗07 червня відбулась зустріч директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ОВА Алли Стоянової з представниками ООН.

🤝Ключова тема зустрічі – створення міжнародної місії для деблокади морського експорту. Для цього росія має відвести свої кораблі на безпечну відстань та надати гарантії про ненапад. В цьому контексті все частіше згадується Туреччина як посередник та гарант безпеки проходження українських судів. Українське зерно може бути доставлене на світові ринки завдяки механізму командного центру, що планується створити у Стамбулі. Так, під егідою ООН було підготовлено дорожню карту для розв’язання глобальної продовольчої кризи.

💬Алла Стоянова зауважила, що війна з росією та блокада портів Одещини, створила безпрецедентні продовольчі виклики перед світовою спільнотою, які продовжують лише зростати і можуть спричинити голод у багатьох країнах світу. Головною гарантією розблокування роботи портів та відновлення судноплавства є ненапад на судна, що будуть йди з портів Одещини.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ!

Фотозвіт за посиланням https://www.facebook.com/agrarnaodesschina/photos/pcb.192831953076140/192831299742872/