ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЯ “ПРИРОДНИЙ ГАЗ ВЛАСНОГО ВИДОБУТКУ ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВ, ЯКІ ВИРОБЛЯЮТЬ СОЦІАЛЬНО ЗНАЧУЩІ ПРОДОВОЛЬЧІ ПРОДУКТИ – ТОРГИ З ПРОДАЖУ НА БЕРЕЗЕНЬ”

1 лютого в Укрінформі відбулась пресконференція “Природний газ власного видобутку для підприємств, які виробляють соціально значущі продовольчі продукти – торги з продажу на березень”. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.  

Учасники:
– Тарас Висоцький – перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України;
– Родіон Рибчинський – директор громадської спілки «Борошномели України»;
– Юрій Дученко – президент Всеукраїнської асоціації пекарів;
– Арсен Дідур – виконавчий директор, Голова ради директорів Спілки молочних підприємств України;
– Зінаїда Карпенко – заступник голови правління Національної асоціації молочників України «Укрмолпром»;
– Сергій Карпенко – виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України».

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький акцентував на важливості правильного рішення Уряду щодо продажу природного газу власного видобутку приватними компаніями за пільговою ціною, що відбуваються на Українській енергетичній біржі.

«На жаль, в результаті різкого подорожчання енергоносіїв вітчизняні підприємства харчової промисловості зіткнулися із серйозними проблемами. Адже відповідно до зростання витрат на «блакитне паливо» зростає значна частина собівартості виробництва харчових продуктів. Тому важливим завданням для Уряду було забезпечення стабілізації ціноутворення на соціально значущі товари такі як хліб, борошно, молоко, курячі яйця, птицю, олію соняшникову», – зазначив Тарас Висоцький.

Для забезпечення максимальної прозорості процедури продажу вітчизняного газу, рішення про допуск до участі в торгах ухвалює Комітет із нагляду за біржовими торгами з продажу газу власного видобутку, в який входять представники від Міненерго, Мінагрополітики та Мінекономіки.

Так, за результатами торгів на УЕБ за лютий реалізовано 15,6 млн куб. м газу на потребу виробників за січень-лютий. Цією процедурою скористались 256 виробників різної форми власності.09 лютого Комітетом було затверджено списки на березень, в який увійшло 395 суб’єктів господарювання. Із даними усіх виробників різної форми власності, які були допущені до торгів із продажу газу власного видобутку для соціальних підприємств, можна ознайомитись за посиланням.
Самі торги анонсовані на 15-16 лютого 2022 року.