Підсумки колегії 30.11.2021

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький провів засідання колегії Одеської ОДА.

Алла Стоянова звертає увагу, що у ході засідання колегії було розглянуто актуальні питання, що стосуються основних напрямків та перспектив розвитку регіону:

✅ фінансовий стан Одеської області на 15 листопада 2021 рік.

Доповідач, директор Департаменту фінансів ОДА Марина Зінченко, надала змістовну та комплексну характеристику ситуації у бюджетній сфері. Основними проблемними питаннями при цьому залишаються: переважання «тіньових» принципів у зайнятості населення, нарахуванні заробітної платні, низька ефективність управління об’єктами комунальної власності, недостатня економічна спроможність багатьох з новостворених територіальних громад тощо.

✅Ключові показники:

✔ податків і зборів надійшло у сумі 15 702,2 млн.грн.

✔на рахунках місцевих бюджетів залишився невикористаний залишок освітньої субвенції у розмірі 272,7 млн.грн. станом на 15.11.2021р.

✔по податку на нерухоме майно втрати громад складають 172,0 млн.грн. Надходжень від плати за землю втрачають майже 538 млн.грн.

По єдиному податку податковий борг складає 111,6 млн.грн

“Насамперед нам потрібно звернути увагу та проаналізувати використання низки податків, а саме податку за землю, єдиного податку та податку на нерухоме майно. Першочергове для нас завдання – розвиток економіки нашого регіону, створення робочих місць, інноваційні проєкти. Пріоритетним для Департаменту агрополітики є всебічний розвиток АПК, розбудова логістичної інфраструктури, втілення проєктів спрямованих на відновлення зрошення та систем меліорації; «детінізація» зайнятості, заробітної плати та земельних відносин; збільшення обсягів вирощування кормових культур для забезпечення належного розвитку тваринництва та птахівництва” – наголошує Алла Стоянова, директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин.