Засідання робочої групи з оперативного вирішення питань агрохімічного сектору

18 жовтня, під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького відбулося засідання робочої групи з оперативного вирішення питань агрохімічного сектору. Участь у заході взяли представники Міністерства охорони здоров’я України, Держпродспоживслужби, Міністерства фінансів України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та профільні асоціації.

Учасники обговорили під час зустрічі такі основні питання:

✔Уповноваження Міністерством охорони здоров’я України заступників голів комісій по державній санітарно-епідеміологічній експертизі пестицидів і агрохімікатів задля розблокування видачі висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи. За нашими даними на підписання очікують близько 200 продуктів.

✔Стан підтримки Урядом України проєкту Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на окремі товари», реєстр. № 6149 від 07.10.2021 року, без обговорення з бізнесом. Згідно з проєктом, мита на імпорт ЗЗР змінюються.

✔Можливість проведення до кінця жовтня 2021 року засідання Науково-експертної ради при Міндовкілля з реєстрації пестицидів.