ОДЕЩИНА – СЕРЦЕ УКРАЇНСЬКОГО ВИНОГРАДАРСТВА ТА ВИНОРОБСТВА

8 жовтня на базі промислово-торгової компанії Шабо відбулось засідання робочої групи з розгляду проблемних питань виноградарсько-виноробної галузі України під головуванням Сергія Гриневецького та за участю Тараса Висоцького першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України.

Під час конференції розглянули й обговорили тенденції розвитку виноградарсько-виноробної галузі у державному та регіональному розрізі, а також визначили способи вирішення проблемних питань галузі шляхом використання інструментів виконавчої та законодавчої гілок влади.

Організатор зустрічі Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин відмічає, що “головною метою засідання робочої групи є нівелювання негативних наслідків для бізнесу та збереження сфери виноградарства й виноробства як бюджетоутворюючої галузі для економіки на національному рівні”.

Тарас Висоцький звернув увагу присутніх, що «наразі в міністерстві йде напрацювання концепції державної цільової програми з розвитку виноградарства та виноробства до 2025 року, а також за підтримки міжнародних партнерів розробляється концепція розвитку аграрного сектору з фокусом на підтримку фермерів і розвиток сільських територій. У пріоритеті аграрної політики України — створення потужного фермерського класу, який би постійно розвивався та мав доступ до фінансування. Ми хочемо запровадити в Україні практику грантової підтримки фермерів, яка би базувалася на принципах, які діють в ЄС, з фокусом на дрібних виробників, на сфери де створюється додана вартість, додаткові робочі місця», — наголошує заступник міністра.

В заході взяли участь більше 50 представники обласних державних адміністрацій, керівники вітчизняних виноробних підприємств, науковці, фахівці галузі та інші, виокремили основні проблеми розвитку виноградарсько-виноробної галузі.

Як зазначає Алла Стоянова “маємо надію, що плідна співпраця Міністерства, Одеської обласної державної адміністрації та бизнесу продовжиться та допоможе вирішити галузеві питання. В області зараз дуже сильний та грамотний керівник – Сергій Гриневецький, який працює над стратегічним розвитком Одещини. Та саме при його підтримці є можливість ми можемо відродити міцну аграрну область. Всі рекомендація, які ми сьогодні опрацювали буде зібрано у резолюцію зустрічі”. Сьогоднішній день став прикладом успішного кейса взаємодії. Уже після зустрічі підходили учасники та ділилися враженнями, підкреслюючи важливість такого формату та висловлювали подяку організаторам та окремо дякували Алла Стоянова за створення унікальної дискусійні платформи.

Подробиці та фоторепортаж за посиланням https://www.facebook.com/112107041148632/posts/138912248468111/