БЕЗ ПРАВА НА ЗАБУТТЯ! ТРАГІЧНІ ПОДІЇ СЕРПНЯ

29 серпня 2021 року у сквері Героїв Небесної Сотні Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин разом з головою облдержадміністрації Сергієм Гриневецьким, міським головою Геннадієм Трухановим, а також з іншими представниками структурних підрозділів ОДА, військовими, правоохоронцями, громадськими активістами взяла участь у покладанні квітів до меморіального каменя, закладеного на місці спорудження Меморіалу воїнам Одеси й області, кращим українським чоловікам, воїнам по духу, що стали на захист своєї землі!

29 серпня відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Саме 29 серпня 2014 року українські військові мали вийти через коридор з оточеного Іловайська. Натомість той пекельний прохід, що мав бути порятунком, став для багатьох смертю. Офіційно Україна втратила 366 воїнів, 429 – отримали поранення, 300 – потрапили у полон.

Пекучий біль тих, хто не дочекався рідних із війни нестерпний. Ми не маємо права забути наших воїнів. Україна зберігалася завдяки таким хлопцям, серця яких палали любов’ю до країни. Вшануймо разом пам’ять всіх Героїв, які захищали цілісність України.Висловлюємо співчуття родинам загиблих. Вони були чиїмись синами, батьками, друзями, коханими. Вони віддали найдорожче – своє життя за свою країну, за свій народ, за наш мир і спокій. Ми не забудемо цих хлопців. Ця величезна втрата — наш спільний біль. Вони – наша гордість. Вклоняємось їх подвигу та силі духу.